ChatGPT NedirPinChatGPT Nedir

Yapay zeka sistemleri son 1-2 senedir bir hayli popülerleşti Bu alanda en fazla öne çıkan sistem ise şüphesiz ChatGPT oldu. Yerli ve yabancı basında kendisine geniş yer bulan ChatGPT, kısa süre içerisinde milyonlarca kullanıcı kitlesine ulaştı. Ayrıca ABD’li teknoloji devi Microsoft’tan da yatırım aldı. Peki, dillerden düşmeyen ChatGPT nedir, ne işe yarar? Sizler için tüm ayrıntıları derledik. Şimdi hiç vakit kaybetmeden detaylara göz atalım.

ChatGPT Ne İşe Yarar?

ChatGPT Ne İşe Yarar?Pin
ChatGPT Ne İşe Yarar?

Popüler yapay zeka sistemi ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilmiştir. İlk olarak 2022 yılının kasım ayında kullanıma sunuldu. Son derece işlevsel bir sohbet robotu olarak tanıtıldı. ChatGPT, farklı alanlardaki konuları sisteminde işleyebilir. Ayrıca cevaplarını kullanıcılar taleplerine göre uyarlar. Oldukça ilgi çekici ve dinamık konuşmalar yapar. Pek çok dilde çalışmaktadır. Denetimli ve pekiştirmeli öğrenme taktikleriyle günden güne geliştirilmektedir.

ChatGPT Nasıl Çalışır?

Son dönemlerin en çok konuşulan yapay zeka sistemi ChatGPT, konuşmalardaki sözcükleri analiz eder. Oldukça zengin metin veri havuzu vardır. Böylece bir sonraki sözcüğü tahmin edebilir. Yazılar tahmin edebileceğinizden daha uzun ve doğaldır. Sistem, tüm bu özellikleri yerine getirmek için derin öğrenmeye sahip GPT-3 dil modelinden yararlanmaktadır.

ChatGPT’de sorular ve aldığınız cevaplar sohbet geçmişine kaydedilir. Ancak yeni bir sohbet başlatmak istiyorsanız önceki konuşmaları sıfırlayabiliyorsunuz. Ek olarak aldığınız yanıtlara dair geri bildirim de bırabilirsiniz. Bunun için metnin yanındaki beğeni butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Konuşmayı başlatmak için ilk olarak ChatGPT sayfasına gidin. Ardından elektonik posta adresinizi ve telefonunuzu girin. Bir sonraki adımda doğrulama işlemi yapmanız gerekmektedir. İletişim bilgilerinizi ve kullanım amacınızı eksiksiz bir şekilde paylaşım. Bu adımdan sonra üyelik işlemleriniz tamamlanacaktır. Artık ChatGPT’nin yapay zeka dünyasına adım atabilirsiniz.

Sistemin ara yüzü son derece basittir. Üstelik belirli bir yere kadar ücretsizdir. Daha fazla özellik için Plus paket almanız lazım. Sıradan bir mesajlaşma platformunda olduğu gibi metin kutusuna istediğinizi yazın, ChatGPT cevaplasın. Kodlama, makale, matematik işlemleri ve çok daha fazlasını saniyeler içerisinde öğrenmek istiyorsanız denemenizde fayda var.

İlginizi çekebilir;

İçeriği oyla
Avatar

By

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1